Aanleg van telecommunicatie netwerken

Door het hele land herstellen en leggen wij, daar waar vraag naar is, nieuwe telecomkabels aan. Wij zorgen ervoor dat de telecommunicatie netwerken perfect geregeld zijn in uw regio. Wij zijn vooral werkzaam in Drenthe, Utrecht, Noord Brabant en heel Zuid-Holland 

BTB-TECH doet dat op verschillende manieren, zoals blaaswerkzaamheden, graafwerkzaamheden met graafmachine en raketboringen. Welke manier wij inzetten, gaat altijd in samenspraak met onze klanten en gemeenten van de desbetreffende regio. 

Raketboringen

Bij raketboringen wordt de buis doorgevoerd door middel van een raket. De raket werkt als een horizontaal ‘heiblok’. In deze bodempersluchtraket, beweegt een pneumatisch gedreven zuiger heen en weer. De zuiger slaat met kracht tegen een aambeeld voor in de cilinder waardoor de raket steeds iets naar voren schiet. Voor de raket wordt de stalen mantelbuis in de grond geperst. De raketboring is een pneumatische boortechniek. Het is een niet-bestuurbare methode voor boven grondwaterniveau.

Blazen

Bij het aanleggen van glasvezelnetwerken is het gebruikelijk om buizen mee te leggen. BTB-Tech blaast onder hoge druk met speciale inblaasapparatuur glasvezel over afstanden van vele honderden meters. Met deze techniek wordt er met behulp van een compressor druk op de buis gezet. De kabel wordt ingevoerd met een blaasmachine. De luchtstroom in de buis verminderd de weerstand bij het invoeren en hierdoor kunnen de vezels in de buis worden aangebracht.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over telecommunicatie netwerken?

Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.