Aanleg van telecommunicatie netwerken

Het aanleggen van een telecomnetwerk begint met heldere communicatie en afstemming. Wij leveren Nederlands sprekende voormannen en professionele apparatuur (graafmachine, trilplaat, breekhamer, betonschop en transport) zodat het werk veilig en kwalitatief kan worden uitgevoerd. Wij zorgen iedere dag met meerdere ploegen voor aanleg van het glasvezelnetwerk in combinatie met de PvE normen van de opdrachtgever. Wij nemen de CROW500 en de CROW96b in acht, zodat iedereen weer netjes veilig thuis komt. Afzettingen en loopbruggen zijn hierin essentieel. 

Raketboringen

Bij raketboringen wordt de buis doorgevoerd door middel van een raket. De raket werkt als een horizontaal ‘heiblok’. In deze bodempersluchtraket, beweegt een pneumatisch gedreven zuiger heen en weer. De zuiger slaat met kracht tegen een aambeeld voor in de cilinder waardoor de raket steeds iets naar voren schiet. Voor de raket wordt de stalen mantelbuis in de grond geperst. De raketboring is een pneumatische boortechniek. Het is een niet-bestuurbare methode voor boven grondwaterniveau.

Blazen

Bij het aanleggen van glasvezelnetwerken is het gebruikelijk om buizen mee te leggen. BTB-Tech blaast onder hoge druk met speciale inblaasapparatuur glasvezel over afstanden van vele honderden meters. Met deze techniek wordt er met behulp van een compressor druk op de buis gezet. De kabel wordt ingevoerd met een blaasmachine. De luchtstroom in de buis verminderd de weerstand bij het invoeren en hierdoor kunnen de vezels in de buis worden aangebracht.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over telecommunicatie netwerken?

Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.